Karate Kyokushin cu Iron Fist Academy

Artele marțiale au fost inventate pentru a-i perfecționa pe practicanți și a forma caractere puternice. De aceea, clasele de Karate Kyokushin implică un antrenament intens și necesită o condiție fizică remarcabilă, această ramură a artelor marțiale fiind declarată cel mai dur stil de luptă.

Ca hobby sau ca sport de performanță, antrenamentele de Karate Kyokushin dezvoltă într-un mod echilibrat calitățile motrice ale copiilor (viteză, forță, mobilitate, coordonare și agilitate) și au drept scop să le dezvolte caracterul și să le impună o disciplină care poate fi aplicată în viața de zi cu zi, nu numai în sala de antrenament.

Obiectivul Academiei de Karate Kyokushin & Kickboxing Iron Fist este să formeze sportivi buni, atât în executarea mișcărilor de luptă cât și individual, astfel încât copiii să învețe să își canalizeze în mod conștient energia și să își depășească limitele.

Înscrie-te la o sesiune gratuită!

De ce să alegeți Karate Kyokushin?

Copiii învață să se apere

În timpul claselor de Karate Kyokushin copiii învață tehnici de apărare împotriva unor eventuali agresori. Prin tehnicile de luptă și metodele studiate, copiii își vor depăși frica de a nu ști cum să facă față unui posibil atac și vor fi pregătiți să reacționeze defensiv, îmbunătățindu-și viteza de reacție și ascuți reflexele.
Este important de reținut că practicarea artelor marțiale nu îi transformă pe copii în războinici sau bătăuși, ci le satisface nevoia de siguranță, îmbunătățindu-le agilitatea și rezistența fizică, astfel încât să poată reacționa în situații extreme. Printre altele, copiii învață cum să respire corect în cazul unui atac, cum să cadă pentru a evita leziuni grave etc.

Artele marțiale construiesc caracterul copilului

În artele marțiale se pune accentul pe latura educațională, deoarece disciplina fizică impusă de sensei are rolul de a forma caracterul elevilor. Astfel, cei mici învață să își păstreze calmul în orice situație, să fie vigilenți, modești, perseverenți și să îi respecte pe ceilalți.

Dezvoltă abilități de concentrare, încredere și respect de sine

Prin clasele de Karate Kyokushin, adolescenții învață să ignore zgomotul de fundal și factorii externi și să se concentreze asupra exercițiilor și mișcărilor pe care trebuie să le realizeze astfel încât să lovească și să marcheze puncte în același timp. De asemenea, copiii vor învăța cum să facă față înfrângerii, care uneori este inevitabilă, dar și cum să se bucure de o reușită, ceea ce le va construi stima de sine și o imagine de sine pozitivă. Încep să se simtă bine în pielea lor, încep să se considere deosebiți și importanți și să își dezvolte o atitudine de „pot să o fac”, care are efecte benefice și în afara sălii de antrenament.

Socializare și prietenie

Clasele de Karate Kyokushin promovează prietenii de durată între cei care urmează acest sport, deoarece în sala de antrenament copiii au oportunitatea de a socializa cu alți elevi și de a se antrena împreună. În același timp, lucrând cu colegi mai avansați sau care posedă o tehnică mai bună, copiii descoperă că întotdeauna va exista cineva mai bun decât ei, ceea ce îi va motiva să își depășească limitele și să se antreneze mai intens. De-a lungul anului, Academia de Karate Kyokushin Iron Fist organizează numeroase competiții naționale și internaționale, unde elevii au posibilitatea de a-și demonstra stilul de luptă.

Karate Kyokushin cu Iron Fist Academy

9 săli de antrenament în București, Corbeanca, Voluntari și Pipera

De ce să te antrenezi cu noi?

Antrenori profesioniști cu rezultate internaționale
Construiești încrederea în tine
Disciplină și concentrare
Ieși din zona de confort