Overlay

Karate Kyokushin

Artele martiale au fost inventate pentru a-i perfectiona pe practicanti si a forma caractere puternice. De aceea, clasele de Karate Kyokushin implica un antrenament intens si necesita o conditie fizica remarcabila, aceasta ramura a artelor martiale fiind declarata cel mai dur stil de lupta.

Ca hobby sau ca sport de performanta, antrenamentele de Karate Kyokushin dezvolta intr-un mod echilibrat calitatile motrice ale copiilor (viteza, forta, mobilitate, coordonare si agilitate) si au drept scop sa le dezvolte caracterul si sa le impuna o disciplina care poate fi aplicata in viata de zi cu zi, nu numai in sala de antrenament.

Obiectivul Academiei de Karate Kyokushin & Kickboxing Iron Fist este sa formeze sportivi buni, atat in executarea miscarilor de lupta cat si individual, astfel incat copiii sa invete sa isi canalizeze in mod constient energia si sa isi depaseasca limitele.

De ce sa alegeti Karate Kyokushin

 1. Copiii invata sa se apere
  In timpul claselor de Karate Kyokushin copiii invata tehnici de aparare impotriva unor eventuali agresori. Prin tehnicile de lupta si metodele studiate, copiii isi vor depasi frica de a nu sti cum sa faca fata unui posibil atac si vor fi pregatiti sa reactioneze defensiv, imbunatatindu-si viteza de reactie si ascutindu-si reflexele.
  Este important de retinut ca practicarea artelor martiale nu ii transforma pe copii in razboinici sau batausi, ci le satisface nevoia de siguranta, imbunatatindu-le agilitatea si rezistenta fizica, astfel incat sa poata reactiona in situatii extreme. Printre altele, copiii invata cum sa respire corect in cazul unui atac, cum sa cada pentru a evita leziuni grave etc.
 2. Artele martiale construiesc caracterul copilului
  In artele martiale se pune accentul pe latura educationala, deoarece disciplina fizica impusa de sensei are rolul de a forma caracterul elevilor. Astfel, cei mici invata sa isi pastreze calmul in orice situatie, sa fie vigilenti, modesti, perseverenti si sa ii respecte pe ceilalti.
 3. Dezvoltarea abilitatii de concentrare, incredere si respect de sine
  Prin clasele de Karate Kyokushin, adolescentii invata sa ignore zgomotul de fundal si factorii externi si sa se concentreze asupra exercitiilor si miscarilor pe care trebuie sa le realizeze astfel incat sa loveasca si sa marcheze puncte in acelasi timp. De asemenea, copiii vor invata cum sa faca fata infrangerii, care uneori este inevitabila, dar si cum sa se bucure de o reusita, ceea ce le va construi stima de sine si o imagine de sine pozitiva. Incep sa se simta bine in pielea lor, incep sa se considere deosebiti si importanti si sa isi dezvolte o atitudine de „pot sa o fac”, care are efecte benefice si in afara salii de antrenament.
 4. Socializare si prietenie
  Clasele de Karate Kyokushin promoveaza prietenii de durata intre cei care urmeaza acest sport, deoarece in sala de antrenament copiii au oportunitatea de a socializa cu alti elevi si de a se antrena impreuna. In acelasi timp, lucrand cu colegi mai avansati sau care poseda o tehnica mai buna, copiii descopera ca intotdeauna va exista cineva mai bun decat ei, ceea ce ii va motiva sa isi depaseasca limitele si sa se antreneze mai intens. De-a lungul anului, Academia de Karate Kyokushin Iron Fist organizeaza numeroase competitii nationale si internationale, unde elevii au posibilitatea de a-si demonstra stilul de lupta.
Scroll Up